FiiO CP13 cassettedeck is een liefdesbrief aan de Sony Walkman

Francis
3 Min Read

Terwijl de technische wereld zich blijft richten op een kunstmatig intelligente toekomst, is er een groeiende eerbied voor de formats uit het verleden.

Cassettebandjes zijn al een tijdje in de marge, maar wie oude releases of speciale edities van artiesten opkoopt, luistert vooral via oude Walkman-spelers of cassettedecks.

Enorme prijsverlaging voor de Galaxy Watch 6

Het is stijlvol, vol met fitness-trackingfuncties en wordt zelfs direct uit de doos geleverd met het nieuwste Wear OS, en voor £ 249 is de Galaxy Watch 6 nog nooit zo’n koopje geweest.

  • Amazone
  • Was £319
  • Nu € 249,-

Bekijk aanbieding

Op CES 2024 hadden maar weinigen een nieuwswaardige nieuwe cassettespeler op hun bingokaart. Helaas, hier schrijven we over het FiiO CP13-deck dat een sterke gelijkenis vertoont met de 45-jarige Walkman van weleer. Het bedrijf schuwt de overeenkomsten niet. Het is inderdaad bedoeld om de release van de allereerste Walkman ooit te herdenken, en heeft een soortgelijke opening, zodat je de tapehaspels kunt zien draaien.

De grootste en meest welkome verbetering aan de Walkman is de aanwezigheid van een USB-C-poort voor het opladen van het apparaat en een batterij die tot 15 uur meegaat. We zijn er zeker blij mee dat we die AA-batterijen niet hoeven te vervangen.

Gelukkig schuwt de modernisering de 3,5 mm koptelefoonaansluiting voor afspelen niet. Het bedrijf is trouw gebleven aan het oorspronkelijke ethos, dus er is ook geen Bluetooth om je AirPods aan te sluiten. De knoppen zijn groot (Play, FF RW, Stop), net als de volumeknop, maar het lijkt niet alsof de auto-reverse-functie van de Walkman aanwezig is.

Als je niet bekend bent met FiiO, richt het bedrijf zich over het algemeen op high-end audio-ervaringen zoals hoofdtelefoons, luidsprekers en DAC’s voor verbeterde mobiele audio. Deze release klimt enigszins terug in de baarmoeder, maar je zult ons niet horen klagen.

Het gaat in maart in Groot-Brittannië in de verkoop en kost £ 129. Dus als je zin hebt om op zoek te gaan naar je cassettecollectie uit de jaren 80, dan is dit een goed moment om naar zolder te gaan.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *